tag:blogger.com,1999:blog-1956376165176888461.post5193303942170951770..comments2024-03-05T22:22:01.834+01:00Comments on DROBIAZGI DOMOWE: Konfitura ze śliwek - przepisDrobiazgi domowehttp://www.blogger.com/profile/07655068072861538488noreply@blogger.comBlogger25125tag:blogger.com,1999:blog-1956376165176888461.post-60785936323748870312012-09-23T18:11:16.756+02:002012-09-23T18:11:16.756+02:00kocham powidla....wlasnie skonczylam robic,swietny...kocham powidla....wlasnie skonczylam robic,swietny pomysl z miksowaniem:) <br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1956376165176888461.post-90778374412674449432012-09-03T18:17:09.743+02:002012-09-03T18:17:09.743+02:00Dokładnie tak. Około 300 g. Ostateczną ilość cukru...Dokładnie tak. Około 300 g. Ostateczną ilość cukru można dodać według własnego uznania. Wystarczy spróbować konfiturę podczas gotowania - i wtedy ewentualnie dosłodzić.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1956376165176888461.post-25779757433818549412012-08-27T22:03:43.259+02:002012-08-27T22:03:43.259+02:00mam pytanko a w jakich proporcjach cukru zrobic z ...mam pytanko a w jakich proporcjach cukru zrobic z kilograma śliwek ??250g??poniewaz chce zrobic na probe troche:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1956376165176888461.post-87320527583987840912012-08-17T22:30:24.967+02:002012-08-17T22:30:24.967+02:00Może za mocno zmiksowane. Powidła powinny być gęst...Może za mocno zmiksowane. Powidła powinny być gęste :) AdaDrobiazgi domowehttps://www.blogger.com/profile/07655068072861538488noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1956376165176888461.post-84214011671546587462012-08-17T16:34:52.067+02:002012-08-17T16:34:52.067+02:00Dodam, ze robie takie rzeczy 1 raz:PDodam, ze robie takie rzeczy 1 raz:PAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1956376165176888461.post-19514033412801215202012-08-17T16:34:14.352+02:002012-08-17T16:34:14.352+02:00Witam
Robie własnie to cudo, a teraz pytanie .. Ja...Witam<br />Robie własnie to cudo, a teraz pytanie .. Jaka konsystencje ma miec po zagotowaniu? Mi wyszla zupa;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1956376165176888461.post-91312938666610338102012-07-25T00:22:46.847+02:002012-07-25T00:22:46.847+02:00Świetny blog i wszystko jak widać robione z sercem...Świetny blog i wszystko jak widać robione z sercem Na razie spr. przepis na konfiturę śliwkową a jutro czas na jagody.Oj bedę tu czestym gosciem pozdrawiam cieplutko -EdytaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1956376165176888461.post-15401382280716855292012-07-24T17:20:02.955+02:002012-07-24T17:20:02.955+02:00świetny blog, trafiłam przypadkiem ale na pewno bę...świetny blog, trafiłam przypadkiem ale na pewno będę zaglądać, właśnie zrobiłam wiśnie w żelu ;) jutro będą powidła z Twojego przepisu ;) pozdrawiamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1956376165176888461.post-30523113142762317892012-05-10T10:41:55.370+02:002012-05-10T10:41:55.370+02:00Konfitura wygląda przepysznie! i mam wielka ochotę...Konfitura wygląda przepysznie! i mam wielka ochotę spróbować zrobić taką w domu, ale mam prośbę czy mogłabyś uściślić przepis i określić na mniej więcej jaką ilość śliwek ile dajesz cukru? Jestem laikiem w tych sprawach:) pozdrawiam!MAKINhttps://www.blogger.com/profile/05885369697927457609noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1956376165176888461.post-53170810162594301262011-09-20T08:38:10.020+02:002011-09-20T08:38:10.020+02:00Boze, kocham powidła!
I takie smazone przez iles ...Boze, kocham powidła!<br />I takie smazone przez iles tam dni, a potem na wafelku z nugatem. <br />Ada, czemu ja zawsze musze do Ciebie w pracy zaglądac??? ;)))<br /><br />Osliniam biurko!Zufiduhttps://www.blogger.com/profile/07027715778554477978noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1956376165176888461.post-32227118226666781542011-09-19T22:56:27.377+02:002011-09-19T22:56:27.377+02:00Śliwkowe lubię najbardziej:)Śliwkowe lubię najbardziej:)Nivejkahttps://www.blogger.com/profile/15556414710721427973noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1956376165176888461.post-13991506960374564752011-09-18T15:45:30.439+02:002011-09-18T15:45:30.439+02:00Aniu, fajnie, że zrobiłaś jabłka. To też przecież ...Aniu, fajnie, że zrobiłaś jabłka. To też przecież dużo :)<br /><br />Karino, bardzo milo mi Ciebie tutaj gościć :)) Niestety nie znam sposobu, jak utrwalić jarzębinę i ona rzeczywiście po kilku dniach przysycha i zmienia kolor. Wianka już nie mam, ale świecznik i korale jeszcze się trzymają :))<br /><br />Mysko, przepis już podałam, specjalnie dla Ciebie!! Buziaki :)<br /><br />Miszko, do chleba, do naleśników, do ciasta, pycha :)) Buziaki<br /><br />Pomidorrro witaj również u mnie. Cieszę się, że zajrzałaś. Ja do Ciebie też już będę zaglądać, bo mi się spodobało. Pozdrawiam mocno<br /><br />AdaDrobiazgi domowehttps://www.blogger.com/profile/07655068072861538488noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1956376165176888461.post-41143470710473057832011-09-18T15:35:53.870+02:002011-09-18T15:35:53.870+02:00Dziękuję za odwiedziny u mnie :* Zaglądam w rewanż...Dziękuję za odwiedziny u mnie :* Zaglądam w rewanżu, a tu u ciebie tak słodko, spokojnie i ciepło, że od razu sobie dodałam i zaglądać będę częściej :)<br /><br />Ja konfitury śliwkowe gotuję strasznie długo, 2-3 dni się pichcą. Muszę twój przepis wypróbować :DPomidorrrahttps://www.blogger.com/profile/09298493771089389069noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1956376165176888461.post-18662660598244360662011-09-18T13:35:10.190+02:002011-09-18T13:35:10.190+02:00Śliwkowe powidła są rewelacyjne. Ulubione mojego d...Śliwkowe powidła są rewelacyjne. Ulubione mojego dziecka i moje też. Bardzo jestem ciekawa jak smakuje Twoje dzieło. Muszę zrobić kilka słoiczków.<br />Aduś, ja z taką prośbą... z tego co pamiętam, to w zeszłym roku podawałaś przepis na zasłoikowane pomidory... tak króciutko mogłabyś mi podać przepis? Czy je też blenderujesz czy przecierasz jakoś?<br />Dzięki!!!myskahttps://www.blogger.com/profile/08530254239736987061noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1956376165176888461.post-25816986726316101702011-09-18T09:48:04.784+02:002011-09-18T09:48:04.784+02:00Ale jesteś pracowita gospocha:-) Powidła wyglądają...Ale jesteś pracowita gospocha:-) Powidła wyglądają smakowicie, w sam raz do świeżego chlebka czy naleśników.Miszkahttps://www.blogger.com/profile/15092906129496729269noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1956376165176888461.post-91724947699634925812011-09-17T22:03:57.906+02:002011-09-17T22:03:57.906+02:00jesli mozesz to powiedz mi jeszcze, czy mozna ten ...jesli mozesz to powiedz mi jeszcze, czy mozna ten wianek jarzebinowy jakos utrwalic, by koraliki sie za szybko nie zeschly? bo chcialabym, by powisialy dłuzej na drzwiach?jest jakis sposób-znasz? milej nocy;)Karina Chwila wytchnienia...https://www.blogger.com/profile/12034907295856895600noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1956376165176888461.post-82628954380356640172011-09-17T21:37:34.506+02:002011-09-17T21:37:34.506+02:00Ja trochę inaczej robie powidła, bo smażę je przez...Ja trochę inaczej robie powidła, bo smażę je przez trzy dni.Zostało mi troche zapasów z poprzedniego roku dlatego w tym roku powidełka odpuściłam!<br />Pozdrowionkaaagaahttps://www.blogger.com/profile/03398101721972236331noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1956376165176888461.post-4640139439234800202011-09-17T19:54:37.833+02:002011-09-17T19:54:37.833+02:00alez sie ciesze,ze trafiłam na twój blog-calkiem p...alez sie ciesze,ze trafiłam na twój blog-calkiem przypadkiem, bo szukalam w sieci wianka jarzebinowego;)))a uciebie widze tez konfitury, to tak jak u mnie-dzis opublikowalam post z moimi wekami udekorowanymi-zapraszam;)A teraz lece wczytac sie w post jarzebinowy i instrukcje zrobienia wianka;)0na pewno bede tu stalym gosciem;)pozdrawiam cieplo;)o i widze jedna moje kolezanka tu juz jest -magdalenia;))Karina Chwila wytchnienia...https://www.blogger.com/profile/12034907295856895600noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1956376165176888461.post-13736199361519848132011-09-17T17:03:36.302+02:002011-09-17T17:03:36.302+02:00Gospocha z ciebie niesamowita. Ja zrobiłam tylko d...Gospocha z ciebie niesamowita. Ja zrobiłam tylko dżem z jabłek i tyle. Twoje powidła na pewno boskie w smaku.ankaskakankahttps://www.blogger.com/profile/13958629875620200968noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1956376165176888461.post-79332107313795489422011-09-17T14:14:32.659+02:002011-09-17T14:14:32.659+02:00Z rumem jeszcze nie próbowałam :) Ale spróbuję :) ...Z rumem jeszcze nie próbowałam :) Ale spróbuję :) Pozdrawiam<br /><br />AdaDrobiazgi domowehttps://www.blogger.com/profile/07655068072861538488noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1956376165176888461.post-11810704358796426942011-09-16T22:16:49.126+02:002011-09-16T22:16:49.126+02:00Aga a spróbuj do nich dolać rumu...to dopiero są p...Aga a spróbuj do nich dolać rumu...to dopiero są powidła :)ale tylko dla dorosłych oczywiście..pozdrawiamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1956376165176888461.post-13057600381271237042011-09-16T21:55:59.048+02:002011-09-16T21:55:59.048+02:00Basiu, u mnie też takie małe kawałeczki skórek są ...Basiu, u mnie też takie małe kawałeczki skórek są w powidłach (chociaż na pewno drobniejsze), bo nie da się ich zmiksować tak całkiem. <br />Efekt jest podobny, gdy się miksuje i gotuję niecałą godzinkę lub gdy się gotuje kilka dni i śliwki same się rozpadają :))<br /><br />A pleśniak tak, jest przepyszny :)<br /><br />Pozdrawiam cieplutko :)<br /><br />AdaDrobiazgi domowehttps://www.blogger.com/profile/07655068072861538488noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1956376165176888461.post-32739034030093141812011-09-16T21:47:40.575+02:002011-09-16T21:47:40.575+02:00a ja lubie najbardziej te kawalki skorek w dzemie,...a ja lubie najbardziej te kawalki skorek w dzemie, takiego miksowanego nie jadlam nigdy.<br />sciskam<br />Basia<br />p.s plesniak mimo nazwy pyszny jest, mniam ,mniamB.https://www.blogger.com/profile/13020556778611771780noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1956376165176888461.post-2735890296433765012011-09-16T21:38:19.780+02:002011-09-16T21:38:19.780+02:00Madziu, ja gotuję powidła tak krótko, ponieważ je ...Madziu, ja gotuję powidła tak krótko, ponieważ je miksuję. Taki mus szybciutko się zagotuje, nabiera smaku i gęstnieje z cukrem. Jeśli gotuje się całe śliwki, tylko przepołowione, to wtedy potrzeba dużo czasu, aby się one rozpadły i rozgotowały. I dlatego tak się je codziennie po trochu gotuje.<br /><br />Mój przepis jest sprawdzony. Powidła takie robiłam już w zeszłym roku i wyszły pyszne.<br /><br />Pozdrawiam :)<br /><br />AdaDrobiazgi domowehttps://www.blogger.com/profile/07655068072861538488noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1956376165176888461.post-78122116035255250432011-09-16T21:31:17.290+02:002011-09-16T21:31:17.290+02:00Dziękuję za przepis!!!
Ale powiedz, czy próbowałaś...Dziękuję za przepis!!!<br />Ale powiedz, czy próbowałaś już kiedyś robić powidła wg. przepisu, w którym gotuje się śliwki przez 3 dni?<br />Muszę koniecznie spróbować Twój przepis bo nie jest czasochłonny a nie bardzo wiem jaka jest różnica później w powidłach, które robi się 3 dni lub 1 dzień?<br />buziaki,magdaleniahttps://www.blogger.com/profile/14738219544167236343noreply@blogger.com